mail ερευνητές ΟΤΕ ψυχολογος Το μπρόκολο πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό > 갤러리

본문 바로가기


mail ερευνητές ΟΤΕ ψυχολογος Το μπρόκολο πρέπει να μαγειρεύεται στον …

페이지 정보

작성자 Yetta 작성일23-07-17 22:40 조회1회 댓글0건

본문

ψυχολογος Μπορεί να μην έχει και την καλύτερη μυρωδιά του κόσμου, όμως τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μπρόκολου......

Το μπρόκολο πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό ψυχολογος Αλλιώς χάνει όλες τις ωφέλιμες αντικαρκινικές του ιδιότητες




Μπορεί να μην έχει και την καλύτερη μυρωδιά του κόσμου, όμως τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση μπρόκολου είναι πολλά.



Σύμφωνα όμως με έρευνα αμερικανών επιστημόνων, αν δεν το μαγειρεύετε σωστά μάλλον... χάνετε το χρόνο σας!

Το μπρόκολο χάνει τις αντικαρκινικές του ιδιότητες αν βραστεί ή μαγειρευτεί στο φούρνο μικροκυμάτων.



Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την έρευνα για τον Καρκίνο. Σύμφωνα με αυτή ο ιδανικότερος τρόπος για να μαγειρέψει κανείς το μπρόκολο είναι να το βάλει στον ατμό για τρία έως τέσσερα λεπτά.



Το μπρόκολο είναι εξαιρετική πηγή σουλφοραφάνης, ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει σε φυτά και το οποίο έχει αποδειχτεί ότι δρα προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο.



Το ένζυμο myrosinase που υπάρχει στα μπρόκολα είναι απαραίτητο για το σχηματισμό της σουλφοραφάνης, και αν αυτό καταστραφεί (στο μαγείρεμα) δε μπορεί να σχηματιστεί η επωφελής για τον ανθρώπινο οργανισμό αυτή ουσία.



Οι ερευνητές βρήκαν ότι ακόμη κι αν το μπρόκολο βραστεί ή μαγειρευτεί στο φούρνο μικροκυμάτων για μόλις ένα λεπτό, καταστρέφεται η μεγαλύτερη ποσότητα του ενζύμου myrosinase που περιέχει.



Αντίθετα, το μπρόκολο φαίνεται να «αντέχει» μέχρι και πέντε περίπου λεπτά στο ατμό χωρίς να καταστρέφεται το ένζυμο.



Σύμφωνα με την Dr Elizabeth Jeffery, ερευνήτρια από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ η οποία μίλησε στη Daily Mail, ακόμη όμως κι αν έχουμε βράσει ή μαγειρέψει στο φούρνο μικροκυμάτων το μπρόκολο, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ μπορούμε να επωφεληθούμε από την ουσία σουλφοραφάνη, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ αν το καταναλώσουμε με άλλες ωμές τροφές που περιέχουν το παραπάνω ένζυμο.



«Η μουστάρδα, το ραπανάκι, η ρόκα, το wasabi και άλλα ωμά σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο περιέχουν myrosinase, και αυτή μπορεί να αποκαταστήσει το σχηματισμό της σουλφοραφάνης» είπε η ίδια.



ψυχολογος Oλα όσα γνAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone

Στις 8 το βράδυ η AppleAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της ΚίναςΣε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η AppleAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κ

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

상단으로

주식회사 신의 / 대표 : 이승관 / 사업자번호 : 135-86-35319 / 주소 : 경기도 용인시 처인구 포곡읍 포곡로 325번길 14
대표 전화 : 031-621-9991 / H.P : 010-5470-9991 / FAX : 031-604-9991 / E-mail : gmddk78@naver.com

Copyright © sinui All rights reserved.